KUNSTNER BJØRN RICHTER

 

Kunstnerens atelier og gallerier ligger i den nordlige del av Farris, en halv time fra Larvik, Sandefjord eller Skien.

 

Bjørns bakgrunn og arbeidsområde er design, kunstmaleri, illustrasjon, skulptur og formgivning samt bøker, essays og reisereportasjer med egne motiver.

 

Kreativiteten går i mange rettninger, Bjørn har bl. annet skapt verdenskjennte monumentalskulpturer for Legoland i Danmark, er tilknyttet amerikanske bildebyråer og forlag, og har hatt utstilllinger i utlandet og Norge. Etter mange års opphold i Tyskland, USA og Danmark ble det Norge i 1984. 

 

Gouache-maleriene er den mere reflektive, alvorlige delen av Bjørn Richters kreativitet og det som ligger hans hjerte nærmest.

 

 

Motivene berører spørsmål omkring menneskets ytre og indre miljø, uttrykkt i en ofte surrealistisk stil stimulert av filosofisk og psykologisk refleksjon.

 

Bildene er malt med “Goucha-farger” en vannoppløselig farge som i motsettníng til akvarell dekker den underliggende farge jo mere tyktflytende den påføres. Maleriene skapes ved hjelp av sprøytemetoder og diverse male og grafiske teknikker.

 

bjorn@bjornrichter.com

 

www.bjornrichter.com

 

Klikk på bildene for å se større utgave uten beskjæring.

1/1

CLOSE UP

 

Torget 4, 3256 Larvik

closeup@losdigital.no

Telefon: 975 38000

PRODUKTER OG TJENESTER

 

Bildefremkalling, forstørrelser, fotobøker, kalendere, veggbilder, bilde på aluminium, bilde på plexi, bilde på treplate, bilde på lerret, bilde på kapa, papirposter, plakater, storformat, konvolutter, dekorer, fototapet, skilt, visittkort, passfoto, trykksaker

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Vimeo - White Circle

Foto av Lise Reng og Line Loholt  © 2021 CLOSE UP - en del av LOS